fbpx

Drop temaerne, kodning fra bunden

Tilbage til forsiden

Jeg startede med at bruge WordPress for ca. 5 år siden. Som jeg har skrevet i et tidligere indlæg, så er der mange fordele ved at bruge WordPress, især for slutbrugeren.

Som webdesigner, har det også en masse fordele. WordPress kan formes til lige nøjagtig det, man gerne vil have – der er faktisk ikke nogle begrænsninger forbundet med WordPress, og stort set alle kan gå i gang med WordPress selv, men… (der er altid et “men”).
Hvis man ikke vil gøre sin hjemmeside langsom med en masse tredje-parts plugins, og dermed også gøre siden mere usikker, eller man gerne vil have helt frie tøjler til at designe siden, ligesom man selv vil have den, så kræver det at man kan kode.
Man kan som sagt nemt installere WordPress på en server, installere et tema (gratis eller betalt) og så finde en masse plugins (gratis eller betalt), og så have en fornuftig hjemmeside oppe at køre på nogle dage.
Det åbenlyse “problem” er her, at man hurtigt får en side der ligner alle andres, fordi temaer sætter en masse begrænsninger.

Man kan også vælge en “website-builder” som f.eks. Divi eller Elementor, men det er stadig en verden fuld af begrænsninger.

Brugte selv Divi

Jeg har selv brugt Divi page builder i nogle år. Det gjorde arbejdet nemmere i nogle henseender, men jeg var stadig bundet af rammerne som blev sat op at det plugin/tema.
Som udvikler kunne jeg sagtens lave ændringer i selve koden, men det krævede ofte en masse unødigt arbejde.

Back to basics

Jeg besluttede derfor at gå tilbage til rødderne, den helt basale kodning, hvor hjemmesiden laves fra bunden, uden pre-definerede temaer, som satte en masse begrænsninger.
Det betyder nu, at når jeg skal lave en hjemmeside, så har jeg et helt friskt tema som jeg kan bygge siden ud fra. Det gør siden hurtigere og mere sikker, da jeg ikke har en masse tredje-parts plugins, som skal opdateres løbende. Jeg har fuld kontrol over alle elementer på siden – kort sagt: alle begrænsninger er væk.

Spørgsmålet er så, om det tager længere tid, og det korte svar er faktisk “nej”.
Med en builder som f.eks. Divi, er der enormt mange ting der skal tages højde for alligevel, og hvis et modul ikke lige er som jeg gerne vil have det, så er det meget svært at ændre koden, da ALT er defineret.
Forstå mig ret, sådan skal det være, for en builder gør livet nemmere for dem som ikke kan kode, men som rent grafisk er gode til at sætte tingene op. For en dedikeret udvikler som mig, vil det faktisk være ærgerligt at lade sig begrænse af mulighederne i en builder.

Så hvis du har brug for en hjemmeside der ikke ligner alle andre hjemmesider, så tag fat i mig, så finder vi en god pris på en hjemmeside.